Bli trainee i EU-kommisjonen

Har du lyst til å jobbe i EU-kommisjonen og lære systemet innenfra? Tenker du at arbeidserfaring fra kommisjonen kan være nyttig når du skal ut og søke jobb? Neste søknadsfrist for de som ønsker å være trainee i Brussel er: Ny frist kommer snart.

EU-kommisjonen utlyser trainee-stillinger to ganger i året. Trainee-stillinger er primært for unge universitetsstudenter og varer i 5 måneder. Neste trainee-periode man kan søke seg til har oppstart xx.xx.xxx, og du kan sende inn en søknad mellom Ny frist kommer snart.
 
De fleste som får trainee-stillinger er statsborgere i et EU-land eller i en kandidatstat. Det finnes imidlertid også et begrenset antall trainee-stillinger for statsborgere i land som ikke er EU-medlemmer.
 
Vanligvis tildeles traineene et stipend på cirka 1100 euro/måned, og kandidater med funksjonshemninger kan være kvalifisert for et tilleggsstipend.
 

Hvem kan søke og hvordan

For å kunne søke må du ha en universitetsgrad (eller tilsvarende) og ha svært gode kunnskaper i engelsk, fransk eller tysk. Hvis du er EU-borger, må du også ha svært gode kunnskaper i et sekundært EU-språk.
 
Hvis du tidligere har hatt et trainee-opphold i en annen EU-institusjon eller et annet EU-organ, kan du ikke søke om trainee-stilling i EU-kommisjonen.
 
For at søknaden din skal være gyldig må du fylle ut og sende søknadsskjemaet elektronisk og innen tidsfristen.
 
 
Dette trainee-programmet ble startet i 1960 og har vart lengst av alle programmer av denne typen. I trainee-stillingene ved EU-kommisjonen vil du få praktisk informasjon om hvordan Kommisjonens avdelinger fungerer, og du vil få personlig erfaring gjennom kontaktene du oppretter i det daglige arbeidet. Du vil også kunne praktisere kunnskapene du har tilegnet deg gjennom studiene dine.
Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post