Få deg en kul jobb

Tenk å høste vindruer i Frankrike, instruere ski-analfabeter i Alpene, være vert hos onkel Donald og nevøene hans i Disney World eller byråkrat hos FNs høykommissær for flyktninger?

Er du lei hverdag og rutiner og kan tenke deg å oppleve noe nytt? Finn deg en kul jobb.
http://www.coolworks.com

Kanskje å kombinere jobb og reise et år i Australia er tingen?
http://www.workandtravel.no

Sommerjobb i Canada, Frankrike, Hellas eller USA?http://www.summerjobs.com/do/where/
http://www.afs.no

Kanskje du kunne tenke deg å jobbe ved Walt Disney World Florida? Eller Disney land i Paris?
http://www.internationalservices.fr

Hva med jobb på et hotell eller frivillig arbeid i utlandet?
Hotel-Jobs kan hjelpe deg med å finne drømmejobben i Norge og utlandet.
http://www.hoteljobs.com
http://www.atlantis.no/

Når du er på et nytt sted har du mulighet til å starte forfra, glemme de forestillingene som både dine omgivelser og du selv har om hva du kan klare og ikke kan klare. Du behøver ikke å holde fast ved det bildet av deg selv som innesluttet, sjenert eller arbeidsløs hele tiden. Du prøver ut andre sider ved deg selv. Ta fatt i det og se hvor langt vingene kan bære.

Det miljøet vi vokser opp i påvirker oss, og det er lett å bli bundet i noen bestemte mønster, forventninger og roller. Ved å arbeide eller studere i utlandet får du en sjanse til å bryte mønsteret og prøve noe nytt. Det er en stor utfordring å få spørsmålet: Hvem er du, hvor kommer du fra og hva mener du? Plutselig prøve å fortelle historien om seg selv fra null. Plutselig å møte en enorm interesse for ens bakgrunn, en bakgrunn som her i Norge er selvfølgelig og velkjent. Og når du hører deg selv fortelle din egen historie, kan du plutselig se på den med andres øyne.

Utenlandskopphold er viktig livserfaring som du bør ha med deg. Det vil gi utslag når du søker jobb, er i interaksjon med andre og for å løse forkjellige problemstillinger.

Jobbet hos Disney
Thomas Hvålen Olsen er 21 år har jobbet et år i Disney Florida.

-Det er en litt interessant historie. En venninne av meg søkte på en jobben (så den på Aetat) og hun ble kalt inn til et intervju i Oslo. Så kasta jeg meg på og ble med. Så gikk vi gjennom en intervjuprosess med noen amerikanere og etter det måtte vi vente lenge på svar. Var veldig spent. Det endte opp med at jeg fikk jobben og ikke henne. Kjempedumt for henne! Men jeg var jo glad for meg selv.

Hva jobbet du med og hvordan var det?
- De har 3 avdelinger, en båtraid (attraction) en restaurant og et bakeri (food) og en butikk (merchendise). Jeg jobbet i butikken, og hadde på meg bunad. Det var en helt grei jobb nå som jeg ser tilbake på det, men jeg klaget mye når jeg var der. De jeg jobbet med var så herlige! Det er personer fra forskjellige land, og man representerer landet sitt. Så jeg måtte ha på meg nasjonaldrakten vår.

- Jeg likte det sosiale med det hele. Du er konstant omringet av mennesker fra hele verden og været var kjempebra såklart!

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post