Film-million til ungdom

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) deler i år ut en million kroner til ungdom som vil lage film.
Film-millionen er en del av støtteordningen Frifond, som gir penger til frivillig aktivitet for barn og unge. I 2005 fordeler Frifond penger til kreative barn og ungdommer og en million er øremerket filmprosjekter. Pengene kommer fra overskuddet til Norsk Tipping.

Film-millionen skal stimulere til videreutvikling av ungdomsfilmmiljøet i Norge.

Hotel Cæsar- skurk Håvard Bakke og filmkyss-ekspert Pia Tjelta skal være med å bestemme hvilke prosjekter som skal få penger gjennom Film-millionen sitt fordelingsutvalg. I dette utvalget sitter også representanter for filmfestivaler og fagfolk fra film- og tv utdanningen i Volda.

– Norsk film er inne i en positiv bølge. Nå kan de helt unge talentenestøttes og slik kan vi sikre rekruttering, sier LNU-leder Christoffer Grønstad (26).

– Mangfold er et stikkord for LNU. Nå er mulighetene tilstede:
Film-millionen er her. Det er bare å søke, sier LNU-leder hristoffer Grønstad.

Søknadsfristen er 1. september 2005.

Frifond film vil støtte barn og unges egne filmprosjekter med inntil 75.000 til hvert prosjekt. De som kan søke støtteordningen er lokallag, foreninger og som jobber lokalt og vor minst en tredel av deltagerne er under 26 år.

Les mer på www.frifond.no/film
Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post