Finn sommerjobb i Norden

Nordjobb-programmet tilbyr ungdom mellom 18 og 28 år en mulighet til å bli kjent med et annet nordisk lands kultur, mennesker og historie gjennom sommerjobb i et annet nordisk land.

En sommerjobb gjennom Nordjobb gir også verdifull arbeidslivserfaring i et internasjonalt miljø. Fritidsprogrammet er en viktig del av Nordjobb. Det gir deltakerne mulighet til å lære mer om sine naboland, og ikke minst - de får venner for livet. Søknadsfristen for Nordjobb er januar til mai.

Jobbene: Gjennom Nordjobb kan man få sommerjobb innenfor mange forskjellige arbeidsområder, som industri, service, kontor, helsevesen, landbruk, turisme osv. Man søker ikke på spesifikke stillinger, men oppgir hvilke områder man er interessert i, og i hvilket land. Nordjobb formidler så søknaden til aktuelle arbeidsgivere, men det er arbeidsgiverne selv som avgjør hvem de vil tilby arbeid.

Arbeidsperiodene varer fra en til fem måneder innenfor perioden 1. mai - 1. oktober. Omtrent hver tiende søker får tilbud om arbeid. Deltakerne får lønn etter avtale, og betaler skatt i det landet der de arbeider. Lønnen er etter gjeldende avtaler men kan skille seg mye fra arbeid til arbid og land til land. Skatten varierer fra land til land, men vil ikke være noe særlig over 25%. Arbeidsgiveren har ansvaret for arbeidsvilkår og lønnsutbetalinger.

Bolig: Nordjobb formidler bolig til deltakerne. Man bor som oftest sammen med andre nordjobbere i student- eller personalboliger. Husleie betaler man selv, men Nordjobb fokuserer på å få tak i billige boløsninger.

Fritidsprogram: Som nevnt er fritidsprogrammet en viktig del av Nordjobb. Aktivitetene kan man delta på i den grad arbeidet gir mulighet til det. Arbeidsgiverne blir informert på forhånd om de viktigste aktivitetene, og prøver å legge opp arbeidet slik at man kan delta. Det gis tilbud om et stort antall spennende og lærerike arrangementer, under praktisk ledelse av ansatte eller frivillige i Nordjobb.

Søknad: Du må være mellom 18 og 28 år for å delta i Nordjobb. Man må være statsborger i et nordisk land, og man må ha grunnleggende kunnskaper i dansk, norsk eller svensk. For å søke fyller man i en søknad direkte på Nordjobbs hjemmeside. http://www.nordjobb.net Søknadsfristen er januar til mai.

Hjemmesider: På Nordjobbs hjemmeside - http://www.nordjobb.net finner du all informasjon du trenger- søknadsskjema, ledige jobber, lønns- og prisnivå i de forskjellige landene, fritidsprogram på ulike steder osv.

http://www.norden.no

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post