Miniveiviser til prosjektstøtte fra EU

Har du eller organisasjonen en idé til hvordan løse
et problem som kan være til nytte både i Norge og i Europa?
Eurodesk Norge har nå utgitt en hefte om hvordan du går fram for søke EU midler.
Last ned heftet:

Miniveiviser


Det er en myte at Norge ikke kan søke på støtteordninger fra EU. Gjennom EØS og EFTA samarbeidet har Norge mulighet å søke midler fra EU og Europarådet. Gjennom disse to instansene kan man få støtte til prosjekter som man ikke ville fått nasjonale midler til. I tillegg gir den store internasjonale kontaktflaten helt andre muligheter.

Et av kriteriene som går igjen i de fleste av støtteordninger er at det skal være europeiske samarbeidsprosjekter der partnere fra flere land er involvert. Samarbeid på tvers av landegrenser, interkulturell forståelse og økt internasjonalisering står sentralt.

Selv om søknadsprosessen kan være tungvint og byråkratisk, er det verdt slitet. En lang rekke institusjoner i Norge har søkt og fått uttelling for deres søknader. Midlene finnes innenfor alle områder: Forskning og teknologi, ungdom og utdanning, informasjonsteknologi, sosial og forbruksspørsmål, folkehelse, næringsliv og regional utvikling, kultur og medier, miljø, transport og energi.

Dette heftet gir en første innføring i søknadsprosessen, alt fra A til Å. Her kan du lese om alt fra hvordan du finner den rette støtteordningen til rapportering. De forskjellige kapitlene bringer fram sentrale punkter, men det er viktig å være oppmerksom på at kriteriene kan variere fra støtteordning til støtteordning.

Last ned heftet i PDF:

Miniveiviser
Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post