Norske medaljer i Yrkes-EM 2012

Nasjonale og internasjonale yrkes- og skolekonkurranser er nyttige redskaper for å heve kvaliteten i yrkesfagene. I oktober vant Yrkeslandslaget både gull, sølv og bronse i ulike grener i Yrkes-EM 2012.

Årets EM fant sted i Belgia, og de norske deltakerne hadde selveste kunnskapministeren med i heiagjengen. Kristin Halvorsen understreket behovet for å utdanne flere fagarbeidere for fremtiden, og hvor viktig det er at alle fullfører fagutdanningen sin. Vi trenger økt fokus på og status for yrkesfagene, uttalte ministeren, og som et ledd i det var det naturlig for henne å være tilstede under konkurransen.

 

Den norske innsatsen var imponerende. Laget for helsefag stakk av med gullmedaljer, den norske resepsjonisten fikk sølv i sin disiplin, og så ble det bronse på mekatronikk-laget. I tillegg fikk flere andre lag høye poengsummer og gode plasseringer.

 

Les mer om konkurransen og hvem som deltok på World SkillsNorway.

 

Yrkeslandslaget deltar annethvert år i WorldSkills (Yrkes-VM) og EuroSkills (Yrkes-EM). Landslaget støttes av WorldSkills Norway, som er en ideell organisasjon med fokus på å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email
Bilde fra WorldSkills Norway


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post