Nytt fra Lånekassen

Lånekassen støtter generelt utdanning i utlandet hvis det dreier seg om en hel grad ved et offentlig, nasjonalt godkjent lærested, eksempelvis universiteter eller tekniske høyskoler.
Sveits
Fra og med høsten 2006 fjernes støtten til utdanning ved samtlige sveitsiske hotellfagsskoler, grunnet manglende nasjonal godkjenning av disse skolene. Dette har ingenting med kvaliteten til utdanningene ved disse skolene. I Sveits styres utdanning på kantonalt (regionalt) nivå, og nasjonal godkjenning er ikke nødvendig.

Spania
Lånekassen har informert om at de ikke lenger vil gi støtte til bachelor- og mastergrader og tìtulos proprios i Spania fra og med høsten 2006. Betegnelsene bachelor og master har enda ikke offentlig godkjenning som grader. Man får fremdeles støtte til utdanning med de tradisjonelle spanske benevnelsene licenciatura og diplomatura. Mange av utdanningene som berøres er altså internasjonale, engelskspråklige programmer.

I følge det spanske utdanningsministeriet vil mastergrader faktisk få nasjonal godkjenning fra og med høsten 2006. Hvordan Lånekassen vil forholde seg til denne nye utviklingen er ennå uklart, men ANSA forventer en avklaring på dette i løpet av de nærmeste dagene.

Økt støtte fra Lånekassen
Lånekassen har økt den månedlige utdanningsstøtten fra 8000 NOK i måneden til 8140 NOK. Ved fullført utdanning omgjøres 40 % til stipend.

(Kilde: ANSA.no)
Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post