Praksis ved utenriksstasjon

Mange norske ambassader tilbyr praksisopphold til studenter. Er du norsk statsborger og student ved lærested (i Norge eller utlandet) kan det ligge spennende muligheter i dette opplegget.

Hva

Studentpraktikantordningen er for norske studenter som ønsker å tilbringe et halvår ved en utenriksstasjon i løpet av studietiden. Oppgavene vil variere og kan omfatte informasjons- og kulturarbeid, tilrettelegging ved besøk og arrangementer, samt å bistå i politiske/økonomiske analyser og oppfølging av utviklingssamarbeid mm.

 

Hvem

For å søke må man være norsk statsborger og medlem i Folketrygden. Det er videre et krav at kandidaten er student ved et godkjent (norsk eller utenlandsk) lærested i praksisperioden, samt at vedkommende ikke har vært studentpraktikant i utenrikstjenesten tidligere. Den som søker må ha påbegynt et studium. Hvis man har fullført bachelorgrad og for tiden ikke deltar i et studieprogram, kan man likevel bli vurdert hvis man har planer om å ta en mastergrad etter praktikantoppholdet.

 

Mer informasjon

Det utbetales ikke lønn, men hvis praktikanten ikke mottar støtte fra Statens lånekasse, skal utenriksstasjonen utbetale et stipend, avhengig av hvor man er utplassert.

 

Les hele utlysningen på UDs nettsider.

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post