Rekordmange studerte utenlands i fjor

Lånekassen melder at 21 811 nordmenn studerte i utlandet i 2010. Storbritannia er det mest populære landet, økonomi det mest populære faget.

14 154 studenter valgte å ta hele utdanningen sin i utlandet i fjor, ni prosent flere enn året før. 7 657 tok deler av utdanningen sin ute. Det er en vekst på seks prosent.

 

Storbritannia holder stand som det mest populære landet å reise til. 4148 norske studenter valgte å ta hele eller deler av utdanningen sin her. Danmark følger som før på andreplass, mens USA har gått forbi Australia som det tredje mest populære studielandet. 

 

Økonomi og medisin mest populært

Østeuropeiske land som Polen, Ungarn, Slovakia  og Tsjekkia har samlet sett en stor andel norske studenter, og de fleste av disse studerer medisin.

 

Økonomi og administrasjon er det mest attraktive fagområdet for norske studenter i utlandet. 3 968 valgte dette. Medisin, samfunnsfag, humanistiske fag og teknologi-/arkitektfag er også populært. 

 

De fleste tar bachelorgrad

De fleste som reiser ut i studietiden, tar en del av eller hele bachelorgraden sin ute. Mens 13 340 tok bachelor i utlandet i fjor, var det 8 300 på mastergradsnivå. Antall elever i videregående skole som tar et utvekslingssår, fortsetter å øke. I 2010–2011 reiste 1 934 norske utvekslingselever til utlandet.

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email
Rekordmange studerte utenlands i fjor med støtte fra lånekassen


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post