Studere i Canada

Canada er et land med et solid universitetssystem og gode utdanningsmuligheter, men har alltid kommet i "skyggen" av storebroren i sør. Men norske studenter har gradvis begynt å oppdage det mangfoldet som Canada har å tilby, og ifølge tall fra Lånekassen, studerer cirka 149 studenter hele graden sin i Canada, mens 204 nordmenn er på utveksling.

Skrevet av ANSA

Verdens nest største land består av ti provinser og tre territorier. Det er to offisielle språk, engelsk og fransk (først og fremst i Québec). De aller fleste universitetene underviser kun på et språk, men i Montréal (Québec) og Ottawa (Ontario) finnes studietilbud på begge språk. Lånekassen kan gi ekstra stipend til forberedende språkkurs, slik at du kan ta hele graden din på fransk om du ønsker.

Det finnes nærmere 100 universiteter og høyskoler fordelt over hele landet. De aller fleste er statlige, men det finnes enkelte private læresteder. Siden alle universitetene er offentlig støttet er kvaliteten tilnærmet lik ved alle studiestedene. Læresteder som er medlem av Universities Canada regnes som offentlig godkjente.

Listen over Universities Canada læresteder finnes på våre Canada-sider.

Canada har mange og forholdsvis rimelige utdanningstilbud og Lånekassen kan gi støtte til hele utdanningsløpet. På lavere grad kan man oppnå en bachelor etter tre til fire år med studier, lengden varierer mellom provinsene. Der man tilbyr en treårig bachelor grad er det mulig å ta et ekstra år for å oppnå en bachelor med honours. For å kunne søke seg inn på et masterprogram (høyere grad) må man ofte ha en bachelor med honours. Mastergraden er av minst ett års varighet, avhengig av fagretning og type bachelorgrad man har fra før. Vanligvis er mastergraden toårig, slik den er i USA.

På Universities Canada sin søkemotor: www.univcan.ca kan man finne ut hvilke læresteder som tilbyr de ulike fagene. Se også Canadian Education Centre Network sine hjemmesider; www.studycanada.ca/norway og den canadiske ambassadens internettside.

Søknadsfristene for opptak til høstsemesteret varierer fra skole til skole, men er gjerne i perioden desember - mars.

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post