Studier i utlandet gir mye mer

Språkkunnskaper og personlig vekst er de viktigste årsakene til at studenter velger å studere i utlandet, selv om samme studiet finnes i Norge, viser en ny undersøkelse ifølge Aftenposten.

Mange av studentene ser på studiene som mer enn likeverdige med tilbud i Norge. Jo, de får den samme tittelen, men innholdet i studiet er ofte annerledes, mener de selv.

Språk- og kulturkunnskaper, utenlandske nettverk og venner, internasjonal erfaring og et håp om en internasjonal karriere, står på listen over hva de får ekstra i utlandet. Dette har forsker Jannecke Wiers-Jenssen ved Norsk institutt for studier av forskning og utdanning (NIFU) funnet ut for Utdannings- og forskningsdepartementet.

Ni av ti trekker frem språkkunnskaper og personlig vekst som de viktigste fordelene ved å velge et studium i utlandet som allerede finnes i Norge. Også økt mulighet for en internasjonal karrière mener ni av ti er et argument som har stor betydning.

Wiers-Jenssen er også overrasket over hvordan mange studenter i etterkant snur alt de har opplevd til noe positivt.

- Mange sier at de gjennom å reise til utlandet har utsatt seg selv for utfordringer som er ubehagelige. I etterkant sier de at de har vokst på det som person, og at de lærte mye av den prosessen også.

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post