Ung, blakk og kreativ?

Har du og vennene dine planer om å arrangere rockekonsert, teaterforestilling eller diskotek? Kanskje dere alltid har drømt om å lage en film eller bygge en ny skateboard rampe? Det eksisterer flere støtteordninger som du kan søke om støtte på.

Frifond - få opptil 120 000 kroner til et teater-, musikk- eller barne og ungdomsprosjekt

 Hvert år siden 2000, da Frifond ble etablert, har flere tusen lag og grupper rundt om i hele Norge fått penger av Frifond for å sette i gang en aktivitet. Frifond har støttet store fester, kaninhoppkonkurranser, designgrupper, konserter, festivaler, bygging av skateramper, produksjon av filmer og syklubber for bare å nevne noe. Ungdom rundt omkring i Norge har enorm fantasi og kreativitet til å sette i gang aktiviteter på sitt eget hjemsted.

Du må innfri noen enkle krav for å få pengene. Dere må være en gruppe som ønsker å få til noe i deres eget lokalmiljø. Det viktigste er at minst 1/3 av gruppa eller foreningen du søker på vegne av må være under 26 år. Dette er en støtteordning for ungdom! Gruppa må også være demokratisk oppbygd. Skal dere få penger må gruppa være enig på demokratisk vis hva pengene skal brukes til.

Det er ingen søknadsfrister, og du kan søke over nettet www.frifond.no. Enklere kan det ikke bli.

Transnasjonalt ungdomsinitiativ
Er dere mellom 13 og 30 år og ønsker å starte en kafé, eller tilby kurs innen et spennende område i lokalmiljøet? I Transnasjonale ungdomsinitiativ samarbeider ungdom med en eller flere ungdomsgrupper i programland om et felles prosjekt. Prosjektet kan for eksempel være å starte en lokal ungdomskafe, samarbeide om aktiviteter og utveksle erfaringer.

 

Andre eksempler på aktiviteter kan være nærmiljøtiltak, politikerdialog, kunstprosjekter, naturnvern, kulturminner med mer.

 

Gjennom et transnasjonalt ungdomsinitiativ får ungdom mulighet til å sette sine egne ideer ut i livet, og være direkte og aktivt involvert i planlegging og gjennomføring av et prosjekt. Formålet med ungdominitiativ er å fremme ungdoms kreativitet, virkelyst og initiativ.

 

Ungdomsgruppene kan få støtte til å reise til hverandre en eller flere ganger hvis det er nødvendig, eller de kan samarbeide over internett.

 

 

Mer informasjon og søknadsskjema finner du på: www.aktivungdom.eu 

Trafo – støtte til ditt kunst- og kulturprosjekt
Er du mellom 16 og 22 år, og arbeider med egne kunstprosjekter? Da kan du søke penger fra Trafo.no. Du kan søke om maksimum 10.000 kroner i hver søknadsrunde. Det er først og fremst den gode idéen som teller. Trafo er ikke så opptatt av om du er god til å sette opp budsjetter, men dersom du har en knallgod idé, kan de hjelpe deg med å realisere den.

Trafo støtter:

* Gjennomføringen av prosjektet ditt, f.eks. innramming av fotografier til utstilling
* Profesjonell veiledning, f.eks. ved at teatergruppen din hyrer inn en instruktør
* Prosjekter som uten støtte fra Trafo ikke ville blitt like bra, eller kanskje ikke mulig i det hele tatt.

Eksempler:
Carl Schøyen Pintzka gjennomførte en Trafo-støttet fotoreise til Israel i slutten av februar 2003. Guro Hauge lagde en dansefilm og fikk penger fra Trafo. Alias johanne, ble tildelt kr. 5000,- til en forestilling som tematiserer voldens brutalitet i dagens samfunn gjennom uttrykkene dans, drama og film.

Ny søknadsfrist den første dagen i hver partallsmåned.

Besøk www.trafo.no for mer informasjon.

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post