Ut i Europa med bistand fra NAV

EU har utropt 2006 til ”The year of workers` mobility” og årets prosjekt er et ”Work” mobilitetsprosjekt som arrangeres i samarbeid mellom den norske avdelingen av EU`s Leonardo da Vinci-programmet og EURES Oslo. Målgruppen for årets prosjekt er arkitekter og designere/akademikere, registrert som arbeidsledige helst i Oslo og Akershus.
- Jeg synes dette virker veldig bra, sier Silvia Kjølstad som er en av 28 unge og forventningsfulle arkitekter og designere som er plukket til arbeidsopphold i bl.a. Spania og Italia. Arrangør og tilrettelegger er EURES - en tjeneste under NAV Jobbservice Oslo.

Silvia Kjølstad deltok 14. august på siste informasjonsmøte før avreise. Hun har via egne kontakter valgt å jobbe i et firma i London:

- Etter at jeg var ferdig designer på Kunst- og håndverksskolen i Oslo har jeg drevet med egne prosjekter og var innstilt på å søke jobber i Oslo. Da jeg kom over dette på internett, tenkte jeg at det ville være bra med erfaring fra utlandet. London er et sted hvor det skjer mye innenfor grafisk design og kunst, sier Silvia Kjølstad som vurderer muligheten for å gå videre og ta en master i England.

Bygger broer mellom kulturer
Prosjektet er kalt ”ARKADEN”. Hvorfor det?

- Navnet kommer fra ARKitekter & DEsignere fra Norge og symboliserer broene mellom kulturer i Europa som EURES bidrar til å bygge når vi får arbeidskraft og arbeidsgivere til å møtes på tvers av landegrensene, sier prosjektleder/ EURES-rådgiver Eugenia Filip Tecusan ved NAV Jobbservice Oslo.
Dette er det 2. prosjektet av denne typen NAV Jobbservice Oslo arrangerer. Forrige gang reiste det 10 personer til Italia.

”The year of workers’ mobility”
EU har utropt 2006 til ”The year of workers` mobility” og årets prosjekt er et ”Work” mobilitetsprosjekt som arrangeres i samarbeid mellom den norske avdelingen av EU`s Leonardo da Vinci-programmet og EURES Oslo. Målgruppen for årets prosjekt er arkitekter og designere/akademikere, registrert som arbeidsledige helst i Oslo og Akershus.

Et europeisk nettverk
Hva er EURES?


- Det står for EURopean Employment Services og er et samarbeidsnettverk som skal fremme fri bevegelse av arbeidstagere innenfor EØS-området og møte arbeidsgivernes rekrutteringsbehov til enhver tid. Nettverket består blant annet av offentlige arbeidsformidlinger, faglige organisasjoner og arbeidsgiverorganisasjoner, forklarer Eugenia.

EURES har 16 avdelinger i Norge og er i Oslo organisert under NAV Jobbservice Oslo. EURES gir informasjon og veiledning til både arbeidstagere og arbeidsgivere (Les mer på www.eures.europa.eu; www.eures.no).

Sprekt!
Deltagerne har gitt tilbakemelding om at de synes det er flott at en offentlig institusjon tilbyr noe så sprekt for arkitekter og designere. Interessen har da også vært stor. 80 interesserte møtte på informasjonsmøter om prosjektet i mai, sier Eugenia fornøyd. Hun jobber sammen med Alicia G. Skjønneberg om prosjektet. Alicia er EURES-formidler på formidlingsavdelingen ved NAV Jobbservice Oslo.

Utfordring til samarbeid
- Prosjektet er arbeidskrevende og krever langsiktighet. Det er også en utfordring til samarbeid mellom enhetene i NAV, sier prosjektleder/ EURES rådgiver Eugenia Filip Tecusan ved NAV Jobbservice Oslo. Hun oppfordrer andre enheter til å komme med forslag til faggrupper som ut fra prognoser vi sitter på kan ha behov for slike tiltak. Søknadsfristen for å få tildelt nye midler er i februar hvert år.

Kontakt EURES
v/Eugenia Filip Tecusan
Telefon: 22 86 22 63, mobil +47 90012626
Telefonvakt: man + tirs + ons + fre: 09.00 - 12.00 og tors: 10.00 - 12.00 (avdelingens tlf.nr er 22 86 22 60) E-post: aetat.eures.oslo@aetat.no

Kilde: Aetat
Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post