Vil du bli fransklærer?

Søk årskurs for lærere og lærerstudenter ved universitetet i Caen.
Lær deg mer fransk der språket snakkes, bli student i hyggelige omgivelser på OFNEC. 60 ects fordelt på seks spennende moduler: praktisk fransk / fonetikk, didaktikk, samfunnskunnskap / historie, litteratur, grammatikk og fordypningsemner.

Dette sier noen av årets studenter:

Kristine:
– Det å studere fransk i Frankrike har gitt meg en helt annen dimensjon på det å studere språk. Her står man hele tiden midt i språklige utfordringer som man rett og slett ikke kan unngå, det er læring i hvert lille møte. Alle disse ”møtene” gjør at man opparbeider seg en kulturkompetanse i tillegg til å få relevant erfaring i hvordan språket benyttes i ulike situasjoner. For meg var det ikke aktuelt å studere fransk ved institusjoner i Norge fordi jeg hadde behov for å ”oppleve” og ”erfare” språket for å kunne komme tilbake med nok ballast til å kunne blir en god fransklærer.

Pernille:
– Du bør velge Årskurset i Caen hvis du har lyst til å lære å snakke og
skrive fransk, har en drøm om å bli fransklærer, vil ha bedre kjennskap til det franske samfunnet, du trenger hjelp til å ta fatt på den franske litteraturen og hvis du har behov for å komme deg ut i verden for å få ny inspirasjon i jobben som lærer.

Rikke:– Jeg synes kurset er idéelt for de som ønsker undervisningskompetanse i fransk og ikke minst for de som vil lære mer om Frankrike, både kulturelt og samfunnsmessig. Det burde vært obligatorisk for alle som skal undervise i fransk...

Bjørn:
– Det å være franskstudent, er så mye mer enn det å lære språket. Fransk lærer man best i Frankrike. Riv deg løs et år, det er vel verdt det!

Morten:
– Opplev landet, kulturen og språket på nært hold. Ta en pause fra arbeidslivet og kom tilbake med fornyet energi, pågangsmot og nye idéer. Spis masse god mat. Gå på billige konserter. Treff trivelige typer!


Marit:
– Her kan man knytte kontakter som man senere kan ha glede og nytte av både privat og i undervisningssammenheng.

Flott også å få oppfølging av franske lærere og å måtte ”ut i marken” for å foreta intervjuer til prosjektene våre. I en ”fransk setting” er det også mer naturlig å snakke fransk oss norske imellom.

Julie:– Årskurset er idéelt for deg som vil ha et annerledesår med nye
bekjentskaper, utfordringer og erfaringer. Anbefales på det varmeste!

Vil du ha flere opplysninger? Gå inn på www.siu.no/frankrike og klikk på Fransk språk og deretter Fransk-norsk senter i Caen, Årskurs i fransk for lærere og lærerstudenter, eller henvend deg til Senter for internasjonalisering av høyere utdanning, SIU, ved Anne Westheim på Frankrike-programmet, e-post anne.westheim@siu.no, telefon 5530 8838.

NB! Utvidet søknadsfrist: 20. april 2006 –
for søknader etter fristen, ta kontakt med SIU.
Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post