Kan familien min være med når jeg flytter til utlandet?

Medlemmer av familien din, uansett hvilken nasjonalitet de har, har rett til å flytte samtidig med deg eller flytte etter deg til det landet der du arbeider.

Familie defineres som ektefelle og barn under 21 år (eller eldre dersom det er du som forsørger dem), men også foreldre og svigerforeldre dersom du forsørger dem også. Når det gjelder andre medlemmer av familien, er det landet der du arbeider pliktig å "behandle med velvilje" eventuelle søknader fra dem om å flytte etter deg. Familiemedlemmer som flytter samtidig med deg, har rett til oppholdstillatelse som er gyldig like lenge som din. Dersom de ønsker det, har din ektefelle og dine barn også rett til å arbeide uten begrensning i det landet der du arbeider.

Familiemedlemmer har rett til å kunne benytte den allmennutdanning og yrkesopplæring som finnes i det landet der du arbeider. Barna dine har også rett til å nyte godt av den utdanningsstøtten som er tilgjengelig for barn av statsborgere i vertslandet.

Medlemmer av din familie som ikke er statsborgere i et EØS-land, kan behøve innreisevisum. Visumet skal utstedes kostnadsfritt på enkleste måte av vertslandets ambassade eller konsulat.

Skriv ut Skriv ut Tips en venn Email


Følg Eurodesk på Twitter


SPØRSMÅL?

Send oss et spørsmål. Du får svar på e-post.
Din e-post


Ofte stilte spørsmål

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev om det siste innen europeiske muligheter.

Navn
E-post